Lucht klaren na een fikse ruzie

30 Apr 2021 13:37

Na regen komt zonneschijn en na winter komt voorjaar

Ik zat van de week op de bank van het zonnetje te genieten. De lichtstralen van de zon vielen mooi door het raam naar binnen. Doordat de zon zo mooi op het raam scheen vielen me echt ineens de vieze ramen op en toen ik beter ging kijken waren er gelijk nog meer dingen die me opvielen. Een spinnenweb in de hoek van de kamer, een laagje stof op de boekenplanken, je kent het wel. Het ging me ineens irriteren. 


Ik doe het persoonlijk liever niet, ik ben niet zo’n schoonmaak of huishoudtype, maar iets in mij vond dat het toch wel weer tijd was voor de “grote schoonmaak”, alles weer even lekker fris! De zwaarte en donkerheid van de winter is voorbij en het maakt plaats voor een nieuwe, frisse en lichte periode. Na een grote schoonmaak voelt alles gelijk anders.

Frisse wind na een fikse ruzie

Soms kan je huis wat zwaar aanvoelen na zo'n donkere periode, maar zo ook de kamer als er net een fikse ruzie is geweest of dat er een “ zwaar” gesprek heeft plaatsgevonden. Je kent dat gevoel vast wel. Je voelt het aan de sfeer of energie in een ruimte zonder dat je precies weet wat er is gezegd. Ondanks dat de ruzie voorbij is of dat de één van de twee, of zelfs alle twee de personen, inmiddels elders is of zijn blijft de sfeer vaak nog hangen. Zou fijn zijn als dat gelijk weg is met de ruzie, maar de realiteit is anders.


Net als het houden van een grote schoonmaak kan het dan helpen om gewoon even lekker de ruimte een opfrisbeurt te geven. Al zet je alleen de ramen even open zodat de wind even lekker door het huis of de kamer kan razen. Per slot hebben jullie dat net ook gedaan... 'door het huis of de kamer lopen razen'. Door de ramen open te zetten laat je gewoon even lekker de lucht klaren en is er al snel een andere energie in huis en ga je jezelf ook snel anders voelen. Zo hebben we nog wel een paar tips voor je. Meer info vind je in ons wekelijks inzicht 'the Weekly Koachz'

Eelco Scheltinga