​Contact met onze coaches

Voor vragen, inlichtingen over een gratis intake of een afspraak kan je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Omschrijf zo duidelijk mogelijk wat je wilt weten dan zorgen we dat de juiste persoon contact met je opneemt via email of telefoon. Vergeet je nummer niet te vermelden ;-)

Het verhaal achter Koachz

Waarom Koachz?

Misschien dacht je in eerste instantie dat we niet wisten hoe coach geschreven wordt en dat het fout was? Natuurlijk weten we heel goed dat Koachz niet de juiste spelling is, maar dat is het nou juist! We zijn vaak zo snel met iets of iemand  bestempelen als “goed” of “fout” en dat is waar wij bij Koachz anders naar willen kijken. Je doet dingen anders in het leven; anders dan vroeger, anders dan je partner, anders dan je ouders het deden en ga zo maar door. Zo is Koachz ook “anders” geschreven, omdat we geloven in net dat beetje anders! Dat is precies wat we doen in ons leven, in onze coachingsessies en in onze eigen relatie. Als we het “net een beetje anders doen”, heeft het vaak een enorm effect. Als je altijd maar hetzelfde blijft doen, dan blijft je situatie en leven ook hetzelfde! 


Nu is juist de tijd gekomen om het net een “beetje anders te doen!

Wie is Koachz?

Wij zijn Koachz; Eelco Scheltinga en Jo-Ann van Oudheusden. Wij zijn nu 26 jaar getrouwd en hebben in deze 26 jaar heel veel ups en downs meegemaakt. Een relatie wordt wel eens als één van de moeilijkste momenten in ons leven bestempeld, tegelijkertijd is een (gezins)relatie ook waar de meeste liefde ervaren en de meeste voldoening beleefd kan worden. Door alle ups en downs in onze relatie hebben wij deze beide kanten ervaren. We weten zelf heel goed hoe moeizaam het kan lopen in een relatie, maar ook hoe leuk een relatie kan zijn. Onze missie bij Koachz is om jou te helpen jouw relatie de plek te maken waar je de meeste liefde en voldoening ervaart!

In 2008 zaten we zelf in een hele moeizame relatie. We leefden in hetzelfde huis, maar ieder een eigen leven. Jo-Ann was druk bezig met de kinderen en het huishouden en Eelco met het verdienen van de nodige inkomsten. We leefden eigenlijk op automatische piloot met weinig passie en nog minder begrip voor elkaar. We wisten dat er iets moest gebeuren als we bij elkaar wilden blijven en dat wilden we wel. Toen hebben we actie ondernomen en 

hebben we onder andere Tony Robbins events bijgewoond om aan onszelf en aan onze relatie te werken. 


Er ging er een wereld voor ons open toen wij eenmaal meer inzicht in onze relatie met elkaar, maar ook als individu kregen. We begrepen eindelijk waar onze krachten en juist ook onze verschillen lagen. We ervaarde  dat een relatie echt leuk kan zijn, dat het makkelijker en altijd beter kan worden! Toen we dit inzicht ontvingen en hadden geleerd hoe wij onze relatie leuker konden maken, wilden we niets liever dan dit met anderen te delen. Nu dat we eenmaal meer wisten, zagen we heel veel mensen om ons heen worstelen met hun eigen relatie. Door onze eigen ervaring begrepen we dat er door onwetendheid en het “verkeerd” inschatten en begrijpen van je partner heel veel onnodig verdriet is binnen een relatie. 


Nadat we onze weg door onze eigen relatie hadden gelopen is ons idee voor Koachz ontstaan. We wilden anderen ook verder helpen in zowel hun persoonlijke leven, als in hun relatie. Als ervaringsdeskundigen zijn we ons verder gaan verdiepen en hebben we onze certificering ontvangen voor 'SI Coaching' en 'Passion Patterns' Relatiecoaching van het Center for Strategic Intervention, ook wel “Coaching Institute”. Samen met een wereldwijd netwerk van andere Strategische-interventie coaches, gebruiken we dagelijks de eenvoudige en effectieve strategieën om doorbraken te creëren in ons eigen leven en dat kan ook in jouw leven. Wil je meer lezen over ons verhaal? Lees dan onze blogpost waar we hier verder over vertellen!


Nu staat Koachz en coachen we anderen om inzicht te krijgen in hun relaties met partner, kind en jezelf. Doordat we als koppel werken en beide de opleidingen afgerond hebben, brengen we op een leuke en veilige manier het standpunt van zowel de man als vrouw naar voren en begrijpen heel goed beide kanten. Met Koachz helpen wij je om jouw relatie leuker, makkelijker, sterker en liefdevoller te maken.

Jo-Ann's verhaal

Ik ben Jo-Ann, echtgenote van Eelco, moeder van 4 leuke en bijzondere kinderen en altijd druk bezig met veel verschillende projecten. Observeren en gedrag interpreteren is misschien wel een van mijn favoriete bezigheden, omdat ik de menselijke contacten zo ontzettend interessant vind.


Oorspronkelijk kom ik uit het onderwijs. Ik ben begonnen als leerkracht. Ook ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van hoogbegaafde kinderen en heb ik een post-HBO opleiding gedaan tot gedragsspecialist. Ik ben onderdeel geweest van verschillende intervisie- en stuurgroepen voor Hoogbegaafdheid en Talentontwikkeling. Deze achtergrond helpt mij tijdens het coachen en geeft mij extra technieken die ik aan mijn cliënten kan bieden om hun eigen persoonlijke groei door te maken. 


Er was een tijd waar ik zelf helemaal geen voldoening en weinig liefde ervaarde in mijn leven en vooral in mijn relatie. Ik wist niet meer wie ik nou echt was, wist niet meer waar mijn krachten lagen en wat ik eigenlijk wilde in mijn leven.

Samen zijn Eelco en ik toen de uitdaging aangegaan om goed naar onszelf te kijken en te leren waar we individueel en samen aan konden werken. Na deze ontwikkeling in onze relatie en van mijzelf als individu wilde ik niets liever dan dit met anderen te delen. Toen zijn Eelco en ik samen het idee van Koachz begonnen en hebben we de opleiding bij Strategic Intervention, ookwel “Coaching Institute” gevolgd als certificering tot coach.

Eelco's verhaal

Ik ben Eelco, echtgenoot van Jo-Ann, vader en een succesvol ondernemer als voormalig oprichter en eigenaar van PeopleXS, een internetbedrijf in Talent Management en Recruitment software. Ik heb met verschillende teams gewerkt vanuit diverse invalshoeken en ze geholpen hun doelstellingen te bereiken. 


De relatie van mij en Jo-Ann is niet altijd even soepel verlopen. Maar toen duidelijk werd hoe ver uit elkaar we eigenlijk waren gegroeid was ik nog niet klaar om op te geven. Door onze eigen struikelblokken in onze relatie hebben we veel geleerd wat we graag met anderen willen delen. Mijn onderneming werd succesvol verkocht in 2014 waarna ik aan de slag ging met Koachz en andere initiatieven. Nu coachen wij met het doel jou te ondersteunen in het vormen van een leven en relatie waar je werkelijk van geniet!


Ik heb een bachelor in bedrijfseconomie en een MBA. Gedurende mijn ondernemersjaren behaalde ik mijn certificering voor het Mastery Program en de Leadership Academy van Anthony Robbins en tevens voor 'SI Coaching' en 'Passion Patterns' Relatiecoaching van het Center for Strategic Intervention, ookwel Coaching Institute.

Onze kernwaarden

Door beweging in je leven en je relatie ontstaat er energie waar je kracht uit kan putten. Soms zitten we zo vast in wat we doen en hoe we gewend zijn dingen op te lossen, dat er weinig ruimte is voor verandering. Elke verandering is spannend, want je weet niet wat het gaat brengen maar als er niets veranderd blijft alles bij hetzelfde. En dat wil je waarschijnlijk ook niet anders was je hier niet terecht gekomen. 


Onze kernwaarden zijn: 

  • Kracht: die iedereen in zichzelf  kan vinden.

  • Liefde: voor jezelf, voor de ander, voor je relatie en hoe je die liefde weer kan laten bloeien.

  • Begrip: je veilig voelen dat je jezelf kan zijn maar ook begrijpt wat de ander bedoelt en waar hij/zij vandaan komt.

  • Lol: met humor kan je zoveel meer aan.


Door dit met heel veel creativiteit in te zetten, soms “net een beetje anders” dan je wellicht gewend bent kan je dingen op een makkelijke manier aanpassen, veranderen en inzicht krijgen in jezelf, in de ander en in je relatie!

Over Strategic Intervention

Veel gestelde vragen 

Hoe onderscheid Strategische Interventie (SI) Coaching zich van andere soorten Life Coaching?

Een gecertificeerde Strategische Interventie Coach heeft een intensieve studie en training gevolgd in strategieën om met het hele spectrum van menselijke behoeften en levensuitdagingen om te gaan. De meeste life coaching trainingen en opleidingen focussen op een soort resultaat zoals: doelen, gedrag of stappen terwijl SI de volle breedte van menselijk potentieel en obstakels helpt adresseren. Strategische Interventionisten zijn getraind om alle typen obstakels te identificeren die een cliënt terughouden (zoals hun innerlijke overtuigingen, hun communicatiepatronen, hun relaties met anderen en hun levensfase) en schrijven praktische strategieën voor om resultaat te creëren in elk van deze gebieden. SI Coaches bieden een praktisch raamwerk voor de cliënt om hun opties te doorgronden en biedt ze vervolgens strategieën en activiteiten om de gewenste veranderingen te bereiken. Waar traditionele life coaching methodes focussen op “de cliënt die zijn eigen oplossingen vindt”, zorgen Strategic Intervention Coaches voor praktische activiteiten die de levenservaring transformeren. SI omvat doelstellingen, communicatieontwikkeling, relatieactiviteiten, prestatievermogen en betekenisvinding en gebruikt creatieve modellen om klanten te helpen hun ideeën en dromen om te zetten in acties. De SI cliënt leert over zijn of haar behoeften, triggers, belangrijkste relaties, veilige problemen en breidt haar vermogen om creatief te denken uit. De SI cliënt leert potentieel te zien in verschillende aspecten van het leven, relaties te verdiepen en uit te breiden en angsten te overwinnen die hun geluk en vooruitgang hebben beperkt.

Wat kan je verwachten te verbeteren in je leven wanneer je met een gecertificeerde SI Coach werkt?

Je kan duidelijkheid, actie en vooruitgang verwachten t.o.v. de doelen die je wilt bereiken.  Je zal over jezelf leren en hoe je effectiever kan omgaan met de sleutelpersonen in je leven. Inzichten betreffen meestal: hoe een moeilijke relatie weer te hernieuwen, hoe je meer inspiratie ontvangt voor je carrière, hoe je planned voor effectieve actie. De meeste cliënten ontdekken nieuwe mogelijkheden, waarmee ze energie vrij maken en initiatieven ontplooien en tevens meer inzicht en harmonie ervaren met diegene waar ze om geven.

In welke opzicht is SI coaching anders dan therapie?

Psychotherapie werkt over het algemeen binnen een medisch raamwerk: het identificeren en diagnosticeren van disfunctioneel gedrag en het voorschrijven van een behandeling. SI Coaching begint bij jou, nu, en hoe pragmatische stappen en vooruitgang te maken richting doelen, relaties en ervaringen die je zoekt. Strategische Interventie begint met de overtuiging dat de oplossing die de klant wil, op dit moment beschikbaar voor hem/haar is. Een algehele gezondheids- en gelukservaring komt door de verantwoorde stappen te ondernemen in het leven. SI Coaching is niet bedoeld om psychotherapie te vervangen – het is een specifieke praktische aanpak om cliënten te ondersteunen in hun besluitvorming en acties die het bereiken van hun doelen zal ondersteunen.

Wat betekent het om gecertificeerd te zijn door Mark en Magali Peysha in ‘Strategic Intervention’ (Strategische Interventie)?

SI Coaches die zijn gecertificeerd door Mark en Magali Peysha hebben het hoogste niveau van persoonlijke instructie ontvangen in het gebied van Strategic Intervention. Als oprichters van SI, staan de Peysha’s in de voorhoede bij het samenstellen van diverse strategieën en toepassingen voor SI wereldwijd. De coach die persoonlijk is gecertificeerd door StrategicIntervention.com heeft toewijding en beheersing (mastery) laten zien en hun coaching werk is persoonlijk geëvalueerd door de Peysha’s.

Wie zijn de oprichters van Strategic Intervention?

Strategische Interventie is in 2002 opgericht door Cloe Madanes, Mark & Magali Peysha en Anthony Robbins. Zij komt voort uit studie over meerdere decennia op het gebied van menselijke ontwikkeling, psychologie, strategische gezinstherapie, cognitieve therapie, onderhandeling, leiderschapstraining, Ericksoniaanse hypnotherapie, Ayurveda en ‘Human Needs’ psychologie. Strategische interventie erkent beoefenaars van verschillende disciplines die strategieën gebruiken om verandering tot stand te brengen die het individu, hun relaties en de samenleving ondersteunen. De term “Strategische Interventie” (“Strategic Intervention”) werd bedacht door de oprichters om een nieuwe traditie te vestigen in het veld van hulpverlening die life coaches, leraren, leiders, medische professionals en alle mensen die geïnteresseerd zijn in het creëren van een grotere persoonlijke gezondheid, krachtig bij te staan.

Hoe wordt Strategisch Interventie binnen de verschillende vakgebieden toegepast?

Stategische Interventie  wordt gebruikt op mensen van alle leeftijden om een beter begrip en persoonlijk succes te creëren. In de medische wereld verbeteren duizenden doctoren, verplegers, verzorgers en ziekenhuisbeheerders het helingsproces met SI voor patiënten en hun gezinnen. In het bedrijfsleven worden SI strategieën gebruikt door managers, bedrijfseigenaren, public relations vertegenwoordigers, ondernemers en leiders om begrip en persoonlijke verantwoordelijkheid, team cohesie en hogere prestatiestandaarden te creëren. In het onderwijs gebruiken leerkrachten SI om studenten van alle leeftijden beter te begrijpen, beter met ze te binden en ze beter te onderwijzen.

Wat kan je verwachten van je Strategische Interventie Coach?

Je SI Coach begint meestal met van alles over jou te leren – je gewenste resultaten als ook je hoogste prioriteiten en dierbaarste relaties. Door echt jou wereld te begrijpen, kan je coach een effectieve voorstander zijn voor de resultaten, relaties en het leven waar je naar verlangt. Je zal merken dat deze manier van coachen op maat is gesneden. Je zal je gehoord, begrepen en ondersteund voelen en je zal een uniek perspectief en serie van strategieën gepresenteerd krijgen om je leven te verbeteren. Cliënten eigenen zich een beter inzicht toe van het “grotere plaatje” van hun leven, vinden en verbeteren hun belangrijkste relaties, nemen dagelijks acties om hun geluk te vergroten en beëindigen de beperkende gewoontes van angst en weerstand die ze weerhouden om een volledig leven te leven.