In het kort ons verhaal! 

26 Feb 2021 10:27

Uit eigen ervaring.

Welkom op deze blog en leuk dat je ons hier volgt! We zijn vanuit onze coaching ervaring en eigen uitdagingen in onze relatie enkele jaren geleden begonnen met Koachz (Coach) en nu dan ook een herstart van deze blog. 

Omdat we uit ervaring weten hoe het ook anders kan, hoe moeilijk een relatie kan zijn….. Wij zaten na 15 jaar huwelijk in een relatie waar we eigenlijk niet zoveel meer met elkaar gemeen hadden. We leefden wel een leven samen maar onze levens liepen meer naast elkaar dan echt samen met elkaar. We hadden echt wel mooie momenten, maar het zorgde voor heel veel frustratie, onbegrip en verdriet. Jo-Ann had geen idee meer wat ze eraan kon doen en wist ook niet hoever ze mij kon krijgen om iets te veranderen, inderdaad we zaten behoorlijk vast. Ze was ervan overtuigd dat het probleem helemaal alleen bij mij lag en ik wist niet eens dat we een probleem hadden.


We hadden een druk leven, waren ongeveer 12 jaar samen. Ik was een eigen bedrijf aan het opzetten, we hadden toen vier kleine kinderen, een huis om te onderhouden en Jo-Ann werkte er ook nog bij. Dus eigenlijk een leven wat vele van jullie waarschijnlijk ook aan het leven zijn maar bij ons liep het even niet zo lekker. Iets wat we overigens ook bij veel mensen zien, maar we houden allemaal het mooie perfecte plaatje voor. Of we hebben niet echt door dat er iets mis is, zoals bij mij. Deep down wist ik wel dat het niet lekker zat, maar ik had te weinig tijd om er echt bij stil te staan en het voor mezelf in te zien. We vonden verschillende dingen in het leven belangrijk en daar hadden we het steeds minder en minder over en op het laatste hadden we geen idee meer waar de ander mee bezig was of wat de ander leuk vond. De kinderen waren ons enige ding van gezamenlijke interesse. Daar zijn we altijd vol voor gegaan.

Helemaal de weg kwijt.

Jo-Ann: "Ik was mezelf helemaal kwijt geraakt. Ik was de moeder van.., de vrouw van… en wie ik nu zelf echt was, dat was ik even helemaal kwijt geraakt. We waren elkaar onderweg kwijtgeraakt en ik kreeg al tijden niet meer de aandacht en betrokkenheid die ik van Eelco gewend was. Voor mij genoeg reden om om iets anders te willen. "Zo wilde ik echt niet verder, dan moeten we er maar een punt achter zetten", hoorde Eelco mij heel duidelijk uitspreken in een diepgaand en serieus gesprek ergens in 2007. Toen ik hem dat vertelde dat ik het op deze manier wel gezien had, schrok hij enorm en werd eindelijk wakker. Eelco heeft zich dat gelijk aangetrokken. Toen en daar heeft hij gelijk laten zien hoeveel ik en wij als gezin voor hem betekende. Heel fijn maar hoe konden we dat structureel en in het alledaagse leven veranderen ten goede en vasthouden? Gelukkig hadden we al heel wat bagage & skills meegekregen vanuit onze coaching achtergrond en hebben we daar nog een schepje bovenop gedaan met een Relatiecoaching verdieping. Strategic Intervention Coaching heeft daar enorm bij geholpen.  Simpele  technieken of strategieën, inzichten en aanpassingen die een nieuwe blik op onze relatie wierp. Na maanden keihard werken, vallen en opstaan, toepassen van wat we gaande weg leerden, bij sturen en bijdraaien, kwamen we langzaam weer op de rit. We begrepen elkaar, er was weer passie en begrip en we hadden vooral weer heel veel plezier met elkaar."

Tegenspoed geeft moed.

We zijn daar allebei zoveel sterker uit gekomen als individu en helemaal als koppel en we wisten dat we hier meer mee wilden doen. Hier konden we andere mensen  mee helpen, mensen die ook hun relatie leuk of leuker wilden maken. Goed of beter! Na onze eigen relatie en levenscyclus goed onder de loep te hebben genomen en de relaties van verschillende van onze cliënten nauwkeurig te hebben bekeken zijn we erachter gekomen wat de valkuilen waren en hoe je er het beste mee om kan gaan. Die stappen in combinatie met de Strategic Intervention opleiding hebben tot ons eigen unieke programma geleid. Een relatie is eigenlijk super leuk en bijzonder als je het samen doet en het kan zoveel makkelijker. Dat wil echt niet zeggen dat er nooit meer moeilijkheden of pittige momenten zijn. Die hebben we nog steeds. Als je relatie okay is kan ie leuker en is ie goed? Dan kan ie beter!! Waarom wachten tot het te laat is als je continue op een leuke manier in de relatie aan de slag kan?! Als je het maar doet.

En dat is wat we doen… met simpele kleine veranderingen steeds weer een nieuwe blik op relaties werpen. Niet op onze relatie, ja ook,  maar ook op de relatie die anderen hebben of die jullie hebben. Geen relatie is hetzelfde en daarom is het fijn dat de strategieën die we hanteren in elke relatie gebruikt kunnen worden. We hebben geweldige stappen ontdekt die elke relatie kunnen helpen. Een relatie die goed is, makkelijker, leuker en vol met passie; dat is toch eigenlijk wat we allemaal willen?! We gaan je niet vertellen dat wij nu nooit meer ruzie hebben of dat we elkaar soms nog steeds wel eens stom vinden doen maar gelukkig komen we daar altijd heel snel weer uit. We weten nu dat een fikse ruzie er af en toe ook bij hoort en hoe we die snel en makkelijk kunnen oplossen of zelfs omzeilen. Het goed maken is altijd het leukste deel van een flinke ruzie! 😉

Wat kan je verwachten?

Probeer vooral de technieken en inzichten die we online geven. Probeer de leuke strategieën om elkaar beter te leren kennen. Heb je meer nodig om de relatie te verbeteren of misschien wel te redden, kijk dan bij de programma’s op de site of neem gerust contact op voor een gratis intake gesprek en dan kunnen we kijken of jullie baat hebben bij een aantal coachingsgesprekken op maat. Haal je voordeel uit de blogs en de posts en ga gewoon lekker aan de slag om je relatie nog leuker te maken. Van goed naar beter en van leuk naar leuker vol passie, begrip en liefde! 


Deel met ons je ervaringen en waar je tegen aanloopt. We zullen altijd je berichten lezen en proberen er op in te gaan in een blog post, webinar of video training.


Klik op de link en zorg dat je elke week nieuwe inzichten, een gratis worksheets of een video krijgt. 

Volg ons op social media en mis niets……. 


Blijf genieten! 

Eelco & Jo-Ann


Eelco Scheltinga